Sigge höjer ribban! Segmo 32 Fenix

Jag har under åren jag haft mina Smugglerbåtar av och till varit i kontakt med Segmo. Deras erfarenheter har varit ovärderliga när jag byggde min 28:a.

I juni 2018 pratade jag med dem för jag hade idéer om att bygga om inredningen bak i min 28:a, jag ville ha mer umgängesyta och undrade om de hade några formar för soffor som eventuellt skulle gå att använda, visst sa Fredrik kom ner så tittar vi vad som finns. Väl där så visade det sig att jag och Fredrik hade liknande idéer. Efter några timmars snack fram och tillbaka så hade vi visst skissat upp en ny konceptbåt på Perstorpskivan i köket. Båten utgick från en Segmo 31 med lilla hytten, fast bakväggen på hytten samt motorrummet för inombordaren skulle bort och det skulle bli en rejäl stor soffa längs babordssida som övergår med en U-soffa längst bak. Båten skulle också förlängas något så att utombordare på hissar kunde monteras istället för inombordaren. Vips hade hyttbåten med inombordare blivit en stor hardtop för utombordare.

Vi valde att kalla båten/projektet Segmo 32 Fenix.

Hemma hos mig kallas den världens dyraste aktersoffa 🙂 . Dock har jag levt med min sambo i 13 år så hon var inte jätteförvånad att det blev som det blev :).

Arbetet tog fart i november egentligen är jag bara en kund/beställare som beställt en plastfärdig båt men allt sker i projektform då det handlar om en prototyp och jag bidrar med mina erfarenheter från 28:an.

Så igår lyftes hon ur formen och om några veckor åker hon upp till mig för riggning av 2×300 hk Verado V8 och siktet är inställt på att lägga henne i sjön till våren och utföra nödvändiga CE-tester.

Lite bilder från arbetets gång…
Med vänlig hälsning, Sigge