Ang. äkta KG-Knutsson

Frågan dyker upp då och då vad är en äkta Smuggler KG Knutsson? Nu har vi fått svaret från Thomas.

”Jag kan inte låta det här passera eftersom jag haft en äkta KGK Smuggler 28 i 16 år så den ligger mig varmt om hjärtat.
På sjuttiotalet var det mycket tjafs om rättigheterna till Smuggler och de byggdes och såldes i olika färdigställandegrader och finns därmed på beg. marknaden i skiftande kvalitet.
KG Knutsson fick (kom över) rättigheten till skrovet men inte däcket och ritade ett eget däck som liknar C2 däcket. Det är lite högre i kanten ner mot relingslisten, har en annan ruta och lucka i fören. De har även en annan sittbrunn och inredning i ruffen. Sittbrunnen har två plastpulpitar med förvaring som sätena sitter på, alltså ingen rörställning som det brukar vara. Under passagerarsätet finns handfat.
Dom har även plastade instrumentmoduler, passagerarsidan har en stor förvaring med lock för sjökort och på förarsidan är allt anpassat för förarmiljö.
KGK Smugglern byggdes 80-81 och endast 7-8 stycken. Dessa såldes som helt färdiga båtar. Googla på ”Thomas Smuggler 28” så är min den röda. Jag köpte Smugglers targabåge för C2 däcket och anpassade den till mitt däck (inte lätt). Det finns max 5st kvar av den här modellen.
Just nu såg jag att det finns en till salu på Galärbryggan om ni vill känna och klämma på den för den skiljer sig rätt mycket, den är sällsynt.

Mvh
Thomas”